OVER LEEF-TOCHT

Leef-Tocht is opgericht door Hans Schriever

Na ruim 30 jaar in de financiële dienstverlening ben ik ruim 16 jaar “problemsolver en troubleshooter” vooral als performance-en veranderkundige . De wereld heb ik zien veranderen van een gemoedelijke vertrouwensbranche naar het extreme “hit and run” strategie. De aversie tegen dit laatste en de steeds meer geldende kreet “shareholdersvalue boven aan” heeft mij doen besluiten om op een andere manier van werken over te gaan. De ondernemer dicht bij zichzelf en dichtbij de klant te brengen is de doelstelling die voor mij boven aan staan.

Diverse opleidingen en workshops met betrekking tot advisering van de consument, zo ook “Financial Life Planning”. Sinds juni 2009 Registered Life Planner na diverse opleidingen bij het Kinder Institute en zo mag ik de titel RLP® voeren.

In Nederland ben ik een van de early adopters die het Business Model Canvas van Alexander Osterwalder toepas. Gezamenlijk met de visualisatieslag geeft dit model veel inzicht, waarna de echte klantenfocus en toegevoegde waarde snel kan worden ingevuld. Dit model voor ondernemingen is daarna uitgebouwd met een versie voor de persoon: Business Model You. Hierbij was ik ook gelijk al in het begin betrokken en een van de co-creators.

Tot 2019 was ik betrokken bij LEF, wat staat voor Leven en Financiën, een stichting met het doel om het financieel bewustzijn bij jongeren te vergroten. Als een van de vrijwillige gastdocenten en opleider binnen LEF om les te geven aan leerlingen van het 3de of 4de leerjaar van ROC’s (MBO-opleidingen).

Inmiddels ben ik (62 jaar) en al ruim 33 jaar gelukkig getrouwd met Ingrid. Samen hebben we drie volwassen kinderen ♥.
Sinds 2015 ben ik betrokken bij het oprichten van een Sociale Coöperatie in de gemeente Stichtse Vecht. Deze is sinds maart 2020 daadwerkelijk actief met ondersteuning van bijstandsgerechtigden in de gemeente Stichtse Vecht onder de naam: Soco-aanZ.
Naast mijn werk ben ik betrokken bij vele activiteiten van de Pauluskerk (deel van de PKN-gemeente) in Breukelen.